Lån penge i aktier til ejendomsinvestering (Investeringslån)

I 2021 solgte jeg halvdelen af mine aktier i mit digitale bureau til en dansk kapitalfond. Det frigjorde nogle midler som jeg øjeblikkeligt investerede i aktier, da jeg gerne ville have dem ‘ud og arbejde’, men ikke havde mulighed for at prioritere tid til nye ejendomsinvesteringer på den korte bane. 

Senere samme år fik jeg igen mulighed for at investere i fast ejendom. Men nu var pengene jo investeret i aktier, og jeg ønskede ikke at stoppe mine investeringer og trække pengene ud af markedet for at kunne investere i fast ejendom. Og det behøver jeg faktisk heller ikke.

Hvis du lige nu har penge investeret i obligationer eller aktier, har du sandsynligvis mulighed for at tage et “investeringslån”.

Et investeringslån bruges ofte til bl.a. køb af sommerhus i udlandet (da det kan være sværere at få almindelig boligfinansiering hertil) eller blot til almindelige leveomkostninger, hvis du tror, at dine investeringer kommet til at stige meget i værdi, så du ikke ønsker at realisere dem.

I mit tilfælde ønsker jeg både at være investeret i aktiemarkedet og at have ejendomme.

Det fungerer i mit tilfælde sådan her:

Lad os forestille os, at jeg har 10 mio. kr. investeret i aktier. Med mine rammer kan jeg optage investeringslån for 50 % af det beløb uden problemer. Jeg kan også optage mere end det, men et højere beløb øger risikoen for at jeg skal realisere aktier for at nedbringe min gæld, hvis aktiemarkedet falder. 50 % er derfor et godt tal at starte med.

Med 10 mio. kr. i aktieinvestering kan jeg altså låne 5 mio. kr. med sikkerhed i mine aktier. Det betyder, at jeg bliver forhindret i at sælge mine aktier, da de bruges som sikkerhed for mit lån på 5 mio. kr. 

Hvis jeg er OK med den forudsætning, så har jeg nu frigjort 5 mio. kr., jeg kan bruge til hvad jeg vil.

Det kan være at investere endnu flere penge i aktier – eller måske at bruge pengene som sikkerhed i købet af en ny lejlighed eller boligblok.

Jeg betaler per skrivende stund 1.2 % i renter for mit investeringslån. Det er en lav rente, da min bank vurderer, at mine aktier (der er stillet som sikkerhed) er et både sikkert og likvidt aktiv. Banken vurderer altså, at risikoen for, at jeg ikke kan tilbagebetale de 5 mio. kr. er lav. Derfor skal jeg også kun betale en tilsvarende lav rente.

Hvis jeg kan låne penge til en rente på 1.2 % og selv forrente dem med 15 % via ejendomsinvestering, så siger det sig selv, at det er en god forretning.

Derfor er jeg også igang med at gøre lige præcis det.

Tjen 15 gange mere end du får i rente i banken. Hvert år.


Investorpakken

Med Investorpakken får du:

  • - Den fulde bog om Ejendomsinvestering i din indbakke om 2 minutter - og afsendt fysisk inden for 24 timer (Værdi: 595 kr.)
  • - Udkast til lejekontrakt (Værdi: 995 kr.)
  • - Excel Cheatsheet til afkastberegning (Værdi: 1.500 kr.)
895 Kr.

Bogen (E-bog + Fysisk)

Med Bogen Ejendomsinvestering får du:

  • - Bogen om Ejendomsinvestering leveret til indbakken om 2 minutter og afsendt fysisk inden for 24 timer.
595 Kr.